Image by Dan Hodgkins

Overvloed.

De natuur is oneindig overvloedig. Als we de natuur haar natuurlijke loop laten volgen, is er altijd genoeg voor iedereen om te vieren en van het leven te genieten. De natuur kent geen gebrek of tekort; dat is een idee dat we uit de samenleving hebben geleerd. De natuur geeft en geeft vrij.

Natuurlijke impuls.

Als je handelt vanuit een directe, natuurlijke impuls - zonder conditionering en beperkingen - is er geen sprake van manipulatie of controle. Een directe impuls heeft geen lagen, verborgen agenda of plan. Het is een onschuldige, spontane actie van binnenuit, niet wetend waar je heen moet maar altijd natuurlijk reageren op wat er op elk moment aanwezig is.

Onze basis

Samenhorigheid.

We hebben allemaal verschillende stukjes van de grote puzzel van het leven. Met onze unieke genialiteit kunnen we samen een nieuwe economie creëren. Samenhorigheid geeft een open ruimte om te delen, op te tillen, uit te wisselen en nieuwe dingen te creëren. Als we samenwerken, kunnen we geweldige dingen tot stand brengen voor het grotere geheel.

Gelijkwaardigheid.

Leven in een samenleving waarin we vanuit gelijkwaardigheid met de natuur en met elkaar omgaan, duurt nog even. Het klinkt misschien idealistisch, maar de natuur is ook in ons, zonder alle aangeleerde modellen en ideeën van ongelijkheid. Wat als mensen verbinden op basis van gelijkwaardigheid en de een niet meer boven de ander staat? Gelijkheid brengt verbinding waarin we elkaar helpen en uitwisselen vanuit het plezier van geven. Er is waardering voor elkaar, voor (wat) de ander (nodig heeft) en weet en voor wat de ander bereid is te geven. Beiden leren en beide groeien. Een natuurlijke uitwisseling kan plaatsvinden uit dankbaarheid en vreugde die de wederzijdse genegenheid verdiepen.

Zorgzaamheid.

Als we zouden beseffen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, zouden we veel meer om elkaar en om de natuur geven. Als je dit principe begrijpt, ontstaat er een natuurlijk verlangen om geen kwaad te doen. Hoe kunnen we zaken realiseren terwijl we voor alles en iedereen om ons heen zorgen?

Evolutie.

De natuur heeft zijn eigen ritme. Hoewel de informatie van de plant al in het zaadje zit, kost groei tijd, zorg, voeding en vruchtbare grond om te bloeien. Natuurlijke ontwikkeling is een perfecte orkestratie om je gedrag te veranderen, het stuur van je leven in eigen handen te nemen, het beoordelingsvermogen te verliezen en jezelf de tijd te geven om uit te groeien tot de beste versie van jezelf.

In Line With Nature vzw

9660 Elst (Brakel)

Belgium

BTW: BE 0749.496.927

IBAN: NL06 BUNQ 2043 8363 23

BIC: BUNQNL2A

© 2020 In Line With Nature vzw

Made with love by Revolutionary Design

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon