Dag 11

Oogsten uit je eigen tuin.


Onze manier van eten is over de jaren heen geleidelijk aan veranderd. Ik ging van een bourgondisch Belgische levensstijl naar een veganistische.

Stap per stap. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik de biologische winkel binnenstapte en me een kleuter voelde bij aanblik van het aanbod. Bijna alles was nieuw.

Hoe laag mijn inkomen ook was over de jaren heen, biologisch eten was mijn prioriteit. De bioplanet en ecoplaza hebben intussen al lang geen geheimen meer. Langzaam veranderde biologisch in vegetarisch, verminderde en verdween de alcoholconsumptie, maakte suiker plaats voor rauwe honing en ahornsiroop, koffie transformeerde naar granenkoffie en biologisch werd veganistisch. We eten nu meer rauw en worden het laatste jaar geïnspireerd door Medical Medium’s citroenwater, seldersap, heavy metal detox smoothie en vermijden de 'non- foods', waardoor mijn lichaam sterker voelt.

Elke poging om minder suikers te eten of koffie te drinken mislukte wanneer ze vanuit mijn verstand kwam. De verleiding sloeg toe, tijdens dat ene emotionele moment. Nu ontstaat een andere manier van leven, eten en zijn, die meer aansluit bij de natuur. Niet omdat het moet, we kiezen steeds in elk moment, maar wel omdat het goed voelt en zich op een natuurlijke manier aandient.

Mijn innerlijke mens voelt meer in balans dan vroeger en dat weerspiegelt zich in elk aspect van ons leven.

Vandaag oogstten we uit eigen tuin. Raketsla, veldsla, seldertoppen, dille, olijfkruid, citroentijm, spinazie, appelmunt, zeekraal. Het werd een overheerlijke salade aangevuld met huisgemaakte rode bietensalade en houmous, gebakken aardappels, champignons in kokos aminos en doperwten spread. Alle artificiële smaakmakers vallen weg en puur natuur zorgt voor een smaakexplosie. Terwijl ik vanmiddag onze lunch bij elkaar verzamelde voelde ik een intens gevoel van tevredenheid. Ik zag mezelf op een groter stuk land. Terug naar de basis. Terug naar de essentie.

TV avonden zijn niet meer voor ons weggelegd. Wij hebben geen tv en kijken geen nieuws. Vroege ochtenden en late avonden. Joggen, in de tuin werken, creatief ontwerpen, met mensen verbinden en delen. Waardevolle vriendschappen. Ondernemen met passie en liefde. Reageren en bijsturen in het moment. Waarde vinden in eenvoud, in vertraging. Minder wordt meer. Geluk wordt herontdekt in kleine dingen. Dankbaarheid wanneer we in de veranda ontwaken met fluitende vogels. We slapen bijna buiten. Zo voelt het. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Onze innerlijke natuur neemt beetje bij beetje het roer over…
9 keer bekeken
In Line With Nature vzw

9660 Elst (Brakel)

Belgium

BTW: BE 0749.496.927

IBAN: NL06 BUNQ 2043 8363 23

BIC: BUNQNL2A

© 2020 In Line With Nature vzw

Made with love by Revolutionary Design

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon