Dag 18


‘Wat zeggen jullie tegen de lieve mevrouw? Dank je wel.’ ‘Dank je wel’ riepen de kleuters die op hun driewielers samen met oma voorbijreden in koor. Ik glimlachte. ‘En wat hebben jullie uitgekozen?’ ‘Ze hebben tomaat en zonnebloem in de tuin geplant met mama en papa.’ ‘Wat fijn om te horen.’


Het was laat in de namiddag en de nieuwe plantjes om uit te delen waren na onze 3-daagse trip naar Nederland weer aangevuld. Tomaat, zonnebloem, selder, broccoli, pompoen en paprika.

In de zaden bibliotheek vond ik een doosje: ‘Bloemenzaad Akelei Roze.’ Iemand had eigen zaadjes er bij ingezet. Mijn hart maakte blij een sprongetje. Er kwam beweging in de zaden bibliotheek.

Ondanks het droge weer hadden de planten een groeispurt gemaakt. De regenput was net leeg, klaar om de komende regenbuien te ontvangen. De natuur snakte naar verfrissing.

Er stopte een auto. Een enthousiaste mijnheer stapte uit en zei dat hij al een paar keer had willen stoppen. ‘Nu doe ik het en neem ik iets mee.’ Hij vroeg wat we deden en wenste ons nog veel succes met het project.

Verbinden is zo eenvoudig. Wanneer je je openstelt en iets met liefde doet worden mensen vanzelf nieuwsgierig, geïnspireerd en maken ze een praatje.
Mijn hele leven wilde ik zo graag iets betekenen. Lang (be)dacht ik dat succes gekoppeld was aan geld, status, (h)erkenning. In de eenvoud van de natuur voel ik me vollediger dan ooit. Het verlangen om iets te betekenen lost op in voldoening in elk moment.

Sinds een aantal dagen begin ik fruitpitten bij te houden. (Hoewel je beter stekt las ik ergens - Mocht iemand fruitboom stekjes hebben zijn deze zeker welkom! <3 ) Mijn focus verschuift van groenten naar fruit. Terwijl alles groeit in de tuin werden vandaag 5 kleine frambozen wildgroeiers uitgegraven en in potten geplant. De aardbeien beginnen een beetje op een half verwilderd bos te lijken met de bramen en brandnetels die ertussen groeien. Ook hiervan wil ik stekjes beginnen verzamelen. Het tuincentrum hielp ons op weg met een vijgenboompje dat nu in de veranda staat te blinken en de citroenboom staat in bloei. (Tot nu toe doet hij het aardig binnen!)

Er ontstaat een diep verlangen naar een ruimere locatie met heel wat meer grond om ons project verder vorm te geven.

Binnenkort ontmoeten we de boekhouder en ik ben de statuten voor de vzw aan het opmaken. ‘De Bedding’ mag echt vorm krijgen en meer ruimte beginnen innemen…2 keer bekeken
In Line With Nature vzw

9660 Elst (Brakel)

Belgium

BTW: BE 0749.496.927

IBAN: NL06 BUNQ 2043 8363 23

BIC: BUNQNL2A

© 2020 In Line With Nature vzw

Made with love by Revolutionary Design

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon