Dag 20


Regen zorgt voor ruimte. Alle groenten werden uitgeplant. Vrije tijd om zaken uit te tekenen, de vzw en stichting wetgeving onder de loep te nemen, keuzes te maken en afspraken in te plannen.


Frambozen, aardbeien. Ze kleuren langzaam aan roder en roder. De eerste 2 mini komkommers in de veranda zijn bijna volgroeid. We kunnen meer en meer uit eigen tuin verwerken in het kokkerellen.


Het blijft een kunst om mezelf niet te verliezen in de vele ideeën en elke keer weer te vertragen en terug te voelen waar mijn impuls me naar toe leidt.

Stap voor stap ontvouwt zich dan op een natuurlijke manier een nieuwe mogelijkheid. Elk zaadje neemt de tijd om te groeien. Ik verbaas me er steeds weer over. Daar waar een paar dagen geleden nog niets zichtbaar was komt ineens een sprietje piepen. Na een paar weken is dat sprietje een sterke plant die bijna klaar is om zelf vruchten te dragen. Zo voelt het ook met ‘De Bedding’. Er staat al zoveel op papier. Maar de natuur zelf nodigt uit om stap voor stap in het moment te reageren op de impulsen die op me afkomen. Deze manier van handelen en leven brengt rust, overzicht, maar ook focus en structuur. Vreugde en een gewortelde basis.

Deze manier van ondernemen is eerst amper zichtbaar aan de oppervlakte, maar de wortels groeien, dieper en dieper. Ze vertakken net zoals de bloemen in de tuin. En daar waar deze winter enkel schrale stompjes uitstaken verspreidt zich nu een wildgroei heerlijk geurend roze, rood en wit.

Het doet me denken aan een moment dat Matthias en ik deelden in Egypte, nu meer dan twee jaar geleden. Op een avond vertelde ik hem dat het me verwarde dat hij overdag zo ver van me wegliep en amper contact zocht. Aan de buitenkant leek het alsof hij niets met me te maken wilde hebben. Ik gaf aan dat dat me pijn deed. Hij glimlachte en zei: ‘Ik wil geen relatie zoals een boom met een lange fijne stam, die snel groeit en met de eerste storm breekt. Maar een eik die diepe wortels heeft, die doorleeft elke storm. Ik wil een relatie zoals de eik, en die wortels, dat netwerk ondergronds, dat heeft tijd nodig om te groeien, te verbinden, te ontwikkelen. Maar eens de boom er staat is hij niet stuk te krijgen.’

Zijn woorden raakten me diep. Als snelheidsduivel besefte ik op dit moment, hoe belangrijk deze fundering of in ons geval ‘vriendschap’ was. Hoe wat aan de oppervlakte zichtbaar was niets te maken had met wat er ondergronds groeide. En dat is waar ‘De Bedding’ voor staat. Een diep verankerde bedding, waar het water en de creativiteit vrij door kan stromen.

6 keer bekeken
In Line With Nature vzw

9660 Elst (Brakel)

Belgium

BTW: BE 0749.496.927

IBAN: NL06 BUNQ 2043 8363 23

BIC: BUNQNL2A

© 2020 In Line With Nature vzw

Made with love by Revolutionary Design

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon