Dag 24


De eerste groenten zijn klaar om (uit)gedeeld te worden. Yes! Ik voelde me enthousiast vandaag toen ik de buurvrouw aansprak en haar vroeg of ze graag witte aardbeien en rucola wilde. ‘Dat is heel vriendelijk, maar wij hebben zelf wat dingen staan en ik krijg aardbeien van mijn ouders.’ Een tweede poging mondde uit in een dame die zei dat ze later zou terugkomen. Ik heb haar vandaag niet meer gezien.


Groeten en fruit (uit)delen blijkt moeilijker dan gedacht.

Wat zou de drempel verlagen? Een bord aan de straat? De rucola in een schaaltje om mee te nemen blijkt niet echt te werken. Hij wordt te snel slap. En niets is lekkerder dan vers afgesneden uit de tuin, vlak voor het op je bord belandt. Wanneer je zelf groeit, word je aangespoord om te gebruiken wat beschikbaar is en dit te combineren. Op dit moment zijn dat vooral frambozen, aardbeien, rucola en andere slasoorten, af en toe een mini paprika, wat spinazie en kruiden. We vullen dit aan met aankopen van de plaatselijke Bioboerderij Wriemeling of een bezoek aan de bio planet.

Het nodigt ons elke dag uit om weer creatief aan de slag te gaan in de keuken. Onze lunch vandaag: Verschillende slasoorten met zongedroogde tomaten, afgewerkt met citroenzeste en sap. Eetbare lavendel en andere bloemen + kruiden uit de tuin als versiering en smaakmaker. Daarnaast een huisgemaakte zongedroogde tomaten humus en gebakken champignons in kokos aminos en look.

Ik voel een passie om meer te leren over eetbare bloemen en deze week staat er ook een bezoek aan Ecoflora op het programma. Fruitbomen stekken blijft nog even een mysterie, al weet ik intussen wel hoe ik lavendel kan vermenigvuldigen. 😉🤣😎


9 keer bekeken
In Line With Nature vzw

9660 Elst (Brakel)

Belgium

BTW: BE 0749.496.927

IBAN: NL06 BUNQ 2043 8363 23

BIC: BUNQNL2A

© 2020 In Line With Nature vzw

Made with love by Revolutionary Design

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon