Dag 49
De mobilhome van mijn moeder werd voor een paar dagen ons nieuw mobiel huis.

Bouillon, daar wil ik naar toe, voelde ik. We blijven in België deze keer.


En daar, in één van de kleine straatjes werd ik verliefd.

Een prachtige open stadstuin, vol wilde bloemen, kruiden en groenten.

Ik kon niet anders dan een kijkje te nemen.

Het ouder koppel dat kwam aangewandeld vroeg of we de tuin kwamen bezoeken. Ze bleken 1 van de mensen te zijn die het project hadden opgestart. Met 12 waren ze.

"Jammer dat we zo weinig jonge mensen kunnen bereiken." zei de vrouw. "Er zijn 2 dertigers bij betrokken. Zij doen het zwaardere werk. Alles wat je hier ziet, de bakken, tafel en stoelen, de bank, hebben ze allemaal zelf in elkaar geknutseld. Water is moeilijk, dat halen we uit de rivier beneden. Ook dat is een hele karwij en te zwaar voor ons."

Mijn ogen glansden. Ze merkte mijn enthousiasme op en leidde me rond.

"We laten alles natuurlijk groeien. Geen pesticiden."

"Wat doen jullie met de opbrengst?" vroeg ik haar. ‘Die verdelen we onder ons 12, maar ik krijg al groenten van een buurman met een enorme moestuin, dus wij laten wat meer staan voor de anderen die meer nodig hebben. Volgende week hebben we een etentje hier, in de tuin met iedereen die er bij betrokken is.’ Ik voelde hoe ze met liefde over het project deelde.

"Iedereen heeft zijn eigen taak en doet wat hij plezierig vindt." ging ze verder. "Een dame heeft deze medicinale tuin aangelegd met planten die goed zijn voor je gezondheid. Iemand zorgt voor de serre en dit is een klein japans tuintje."


"Hebben jullie de grond samen aangekocht of in beheer?"

"Die hebben we gekregen om te bewerken. De eigenares wilde een project ondersteunen maar heeft zelf geen zin om er in te werken. Ze komt wel vaak kijken. We zijn nu twee jaar bezig."

Beiden waren supertrots op hun project. Oh wat was dat mooi. Alles kwam samen. De mensen, de plek. En het klopte helemaal.


Ik glimlachte. In het midden van Bouillon ging mijn hart weer een beetje verder open en werd ik herinnerd aan onze eigen Bedding. Volgende week zou ik de website in het Engels vertalen. En ik wist dat ook voor ons de mensen en de plek weldra zouden samenkomen.
28 keer bekeken
In Line With Nature vzw

9660 Elst (Brakel)

Belgium

BTW: BE 0749.496.927

IBAN: NL06 BUNQ 2043 8363 23

BIC: BUNQNL2A

© 2020 In Line With Nature vzw

Made with love by Revolutionary Design

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon