Dag 67


Een project volgens het waarderingsprincipe opstarten nodigt uit om oude ideologieën los te laten. Elke stap ontvouwt zich weer in het moment, meestal onverwacht. Het enige wat ik kan doen is reageren als het moment zich aandient.


Ten laatste eind dit jaar loopt onze verbinding met het huis hier af. Wat is de volgende fase? Co-housing, community,… We weten het nog niet. Mijn hart verlangt naar een plek die ons in onze visie ondersteunt. De aarde die zegt: ‘Kom maar. Hier heb ik zo lang op gewacht. Samen kunnen we zo veel moois brengen.'

De Bedding is er, maar het water stroomt er op haar eigen-wijze manier doorheen.


Mensen willen graag betrokken worden, maar dat stukje nieuwe economie, ‘Freely given’, waarderingsprincipe, geen subsidies of afhankelijkheid,… Of met andere woorden, een sprong in het diepe om de werkelijke overvloeds principes en wetten van de natuur te ontdekken. Dat schrikt nog af.


Ik weet het, pionieren is nooit gemakkelijk. Het is trouw blijven aan dat wat je vanbinnen voelt en weet dat mogelijk is, ook al is het nog niet volledig zichtbaar.

Het is loslaten van het bekend terrein, en ook buiten je herkenbare structuren durven te gaan, in de openheid te ontvangen wat je nooit had kunnen bedenken.


Ideeën komen en ideeën gaan weer. Ik kan niet kiezen voor half, maar enkel voor wat volledig met mijn lijf resoneert. Dat gevoel, van expansie, vertelt me altijd wanneer de volgende stap zich aandient.

Het is een gevoel van openen, van vreugde, maar ook dieper weten.


Net zoals de bloemen die ik een paar maanden geleden in de groentetuin zaaide nu plots op een week tijd een intens kleurenpallet laten zien. Waar eerst niets was, komt op de juiste timing, het potentieel tevoorschijn. Geen seconde eerder.

36 keer bekeken
In Line With Nature vzw

9660 Elst (Brakel)

Belgium

BTW: BE 0749.496.927

IBAN: NL06 BUNQ 2043 8363 23

BIC: BUNQNL2A

© 2020 In Line With Nature vzw

Made with love by Revolutionary Design

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon