Dag 8

Meloen pitten - Borden schilderen - zaden bibliotheek - kolen en kruidenMijn dochter ontdekte dit weekend een passie voor fotografie (van bloemen) en mijn zoontje geeft de kleine plantjes graag water. Oh ja en de auto's vonden we bij het importeren tussen alle andere foto's šŸ¤£. Blijkbaar heeft hij stiekem ook even de camera gebruikt.

'Werken' in en met de natuur stimuleert creativiteit. Waar is de tijd van de kunstacademie gebleven? Vroeger hield ik zo van tekenen, met klei werken en schilderen. Na mijn puberteit hield ik enkel een verfkwast vast om de muren van mijn woonplaats van een likje verf te voorzien.

Dus kocht ik vandaag een doos met acrylverf. Ik spoot de zaden bibliotheek en de borden eerst groen met een spuitbus en schilderde nadien een eerste aanzet. Naarmate de inspiratie groeit zullen deze werken meer vorm krijgen.

Onze moestuin heeft er nu ook een kruidentuin bij. En de kolenplantjes zijn bijna klaar om in de vaste grond gepland te worden. Onder een net, werd me geadviseerd, om de vlinders tegen te houden zodat ze geen eitjes kunnen leggen die veelvraat rupsen worden. Soms voel ik me echt een beginneling en toch komt wat we nodig hebben in elk moment op ons pad. Dit voelt als een experiment, een groeien met vallen en opstaan. Maar ook als een zegening. Stilstaan bij al dat moois dat de natuur ons biedt en vertragen.Gisteren bekeken we een documentaire over een voedselbos. Deze manier van telen voelt voor mij zo veel natuurlijker. 1 met de natuur, in plaats van te manipuleren en te bewerken. Met minimale input van de mens kan de natuur haar vrije gang gaan en voorziet zo wat we nodig hebben. Ze is zo intelligent, zo brilliant. En wij denken dat we zo veel slimmer zijn. Ik droom er van om nog meer met haar te verbinden en te leven op haar ritme. Me meer en meer over te geven aan het ritme van mijn natuur.

Dit is een oefening voor wat komen gaat, voel ik in de toppen van mijn tenen. Deze plek biedt ons exact wat we op dit moment nodig hebben en daar maken we dankbaar gebruik van.
5 keer bekeken
In Line With Nature vzw

ā€‹

9660 Elst (Brakel)

Belgium

ā€‹

BTW: BE 0749.496.927

IBAN: NL06 BUNQ 2043 8363 23

BIC: BUNQNL2A

Ā© 2020 In Line With Nature vzw

Made with love by Revolutionary Design

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon