Food is Free project in onze eigen voortuin


Hier gaan we! ‘Food is Free project’ in onze eigen voortuin. <3 Groenten voor de community, zaden voor de community, stekplantjes voor de community en hopelijk snel wekelijks een lange tafel tussen de groenten waar mensen kunnen aanschuiven voor een community dinner.

Als kind was ik dol op cadeautjes tot mijn moeder me uitlegde dat er mensen waren die niet veel hadden. 'Ok', antwoordde ik vastberaden na even nadenken. 'Dan bouw ik later in de tuin van oma en opa huizen voor arme mensen in Afrika.' Ik had nooit kunnen bedenken dat we zoveel jaar later in datzelfde huis zouden stranden en hier een jaar zouden wonen. Een hele zomer en najaar de ruimte om iets moois neer te zetten dus. Het zijn geen huizen geworden, maar... wel...


DAG 1 Onze community moestuin is opgestart. Vandaag hebben we de eerste moestuinbak geplaatst waarin de sla plantjes werden gepland. Verder staan de broccoli - babytomaten - komkommerplantjes ,... die een paar weken geleden werden ingezaaid te popelen en kiemen de courgettes - pepers - gewone tomaten - selders en allerlei ander lekkers verder. In onze voortuin ligt kunstgras. Hierdoor is de grond bewerkt en niet goed genoeg om rechtstreeks in te planten, maar zullen we met bakken in verschillende hoogtes werken en laten we de klimplanten vanuit bakken opklimmen. Ik heb dit nog nooit gedaan. Ik heb geen idee hoe, maar er is iets diepers in mij dat me heel natuurlijk zacht voortduwt, de juiste filmpjes op mijn pad brengt en alles vorm geeft. Wat hebben we nog nodig? - Moestuinbakken in verschillende hoogtes - Grote potten om komkommer - tomaten - ... te laten opklimmen - Zaden, zaden en nog eens zaden om uit te delen en te kiemen om kleine plantjes uit te delen - Een handige Harry (of een paar) die zin hebben om een zaden bibliotheek mee te bouwen - Tweedehands materiaal (heb je nog een moestuinbak staan die je niet gebruikt? Of andere zaken die we kunnen gebruiken? - Een grote community tafel die buiten kan staan + stoelen - Budget om nog meer zaken aan te kopen (biologische potgrond - en bovenstaande) Zelf blijven we continu investeren wat we kunnen. Ik weet niet hoe dit project verder zal evolueren, maar ik voel een vreugde in me groeien. Snel meer! 😍

12 keer bekeken0 reacties
In Line With Nature vzw

9660 Elst (Brakel)

Belgium

BTW: BE 0749.496.927

IBAN: NL06 BUNQ 2043 8363 23

BIC: BUNQNL2A

© 2020 In Line With Nature vzw

Made with love by Revolutionary Design

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon